Запитання та відповіді

  1. Чи можна наносити фарбу фарбопультом або валиком, а не пензлем?

Використання валика забезпечує гарний зовнішній вигляд, тому що фарба деякий час залишається рідкою, що дозволяє легко розподілити її по великій площі. Зазвичай під час нанесення валиком фарбу не потрібно розбавляти. Для звичайного розпилення фарбу слід розбавляти Очищувачем і Розчинником Hammerite Brush Cleaner&Thinner на 15 %. Для отримання найкращих результатів під час роботи фарбопультом зачекайте 30–60 хвилин між нанесенням шарів, щоб уникнути напливів і потьоків фарби.

  1. Який розчинник можна використовувати?

Для розведення фарби використовуйте Очищувач і Розчинник Hammerite Brush Cleaner&Thinner. Якщо Ви використовуєте розчинник від іншого виробника, зробіть пробне фарбування на сумісність між матеріалами.

Примітка. Використання розчинника від іншого виробника може призвести до погіршення якості покриття через відсутність молоткового ефекту, можливе відшарування або розтріскування фарби на поверхні, скорочення терміну атмосферного захисту на поверхні тощо.

  1. Які є види фінішних покриттів?

Гладка глянцева, напівматова гладка й молоткова.

  1. Що станеться, якщо активно перемішати фарбу Hammerite?

Гладка глянцева й гладка напівматова фарби мають досить стійку структуру, тож інтенсивне перемішування фарб не завдасть шкоди фінішному покриттю. Молоткову фарбу не варто інтенсивно перемішувати перед початком робіт. Якщо ви перемішали фарбу перед початком робіт, залиште її в стані спокою на 5–8 хвилин.

  1. Чи можна наносити на фарбу Hammerite глянцеву алкідну фарбу?

Нанесення на фарбу з глянцевим ефектом зазвичай можливе, але ми рекомендуємо спочатку пофарбувати непомітну ділянку, щоб перевірити результат. На сріблясту, золотисту, глянцеву або молоткову фарбу можна наносити шар глянцевої фарби після додаткового оброблення поверхні. Попереднє покриття потрібно добре очистити / підготувати (обшліфувати). Для запобігання деформації нового шару фарби може знадобитися відповідна ґрунтовка.

  1. Чи треба ґрунтувати поверхні з кольорових металів перед нанесенням Hammerite?

Перед фарбуванням поверхонь із кольорових (нержавіючих) металів рекомендується для кращої адгезії нанести один шар ґрунтовки для алюмінію, кольорових металів і сплавів Hammerite Special Metals Primer.

  1. Яку температуру витримують фарби Hammerite?

Постійна дія до +80 °C, тимчасова до +150 °C.

  1. Чи можна використовувати Hammerite для фарбування поверхонь під водою?

Ні.

  1. Через скільки років потрібно перефарбовувати поверхні, покриті фарбою Hammerite?

Результати випробувань показують, що за звичайних умов фарба Hammerite забезпечує захист від корозії до 8 років. У спекотних країнах і областях з інтенсивним УФ-випромінюванням (наприклад, поряд із великими водними просторами), можливо, буде потрібно відновити зовнішній вигляд поверхні одним шаром фарби приблизно через три роки залежно від обставин.

  1. Чим слід очищати оцинковану сталь?

Зазвичай рекомендується використовувати мильний розчин. Він усуне всі солі, які можуть спричинити корозію областей, що втратили цинкове покриття.

  1. Чи можна використовувати фарбу Hammerite для гальванізованих поверхонь для фарбування скатних і плоских дахів?

Продукт не проходив спеціальних випробувань щодо нанесення на скатні дахи, тому застосування залишається на розсуд споживача. Плоскі дахи відкрито для всіх видів впливу, і на них часто затримується вода. Такі умови можуть перешкоджати адгезії фарби Hammerite, тому її не треба використовувати для цього.

  1. Чи можна змішувати відтінки фарби Hammerite?

Усі відтінки молоткової фарби Hammerite можна змішувати між собою, проте може постраждати ефект молоткового карбування. Також можна змішувати всі відтінки глянцевої фарби, за винятком сріблястої та мідної.